Oproep W.A.K.

Ook dit jaar neemt Vorselaar deel aan de Week van de Amateurkunsten. Tijdens het weekend van 1, 2 en 3 mei organiseren de cultuurraad, het gemeentebestuur en lokale kunstkring Vorsarte een sfeervolle tentoonstelling in zaal Den Engel.

Bent u amateurkunstenaar en wil u het publiek graag laten meegenieten van uw artistiek talent? Dan kan u tot 25 maart inschrijven en een plaats reserveren.
> Info: cultuur@vorselaar.be, 014 50 71 25

Werken Veldstraat

Tot donderdag 26 maart is de Veldstraat onderbroken voor alle verkeer. De werken voor de nieuwe verkaveling in de Veldstraat, schuin tegenover de Kievitlaan, zijn immers gestart. Eerst wordt de Veldstraat onderbroken om een aansluiting te maken op de riolering aan de overzijde van de rijweg. Nadien volgen de werken aan de verkaveling zelf.

> Info: td@vorselaar.be, 014 50 71 03

Openbaar onderzoek MAP 5

Het mestactieprogramma omvat maatregelen om de verontreiniging van water door nitraten uit agrarische bronnen te verminderen en verdere verontreiniging te voorkomen. Het openbaar onderzoek over het ontwerp-MAP5 loopt t.e.m. 4 mei. U kan het document raadplegen en eventuele opmerkingen formuleren via het digitale inspraakformulier.

> Info: www.vlm.be

Familievoorstelling: het geheim van de zwarte rover

Op woensdag 25 maart organiseert Sprankel! i.s.m. de bib opnieuw een familievoorstelling, namelijk 'Het geheim van de Zwarte Rover'. Deze voorstelling zit vol geheimen en spanning en is vooral geschikt voor (groot)ouders en hun (klein)kinderen tussen 7 en 12 jaar. Er kunnen 60 kinderen deelnemen en het kost hen € 2,5.
> Info en inschrijven: in Sprankel!, eline.wens@vorselaar.be, 014 50 71 87

Earth Hour

Op 28 maart is het Earth Hour. We nodigen u uit om gedurende 1 uur, tussen 20u30 en 21u30 het licht te doven voor de planeet. Zo kan u tonen dat u begaan bent met de klimaatverandering.

> Info: www.earthhour.be

Iedereen fietst

Wilt u genieten van een fietsvakantie in de zomer? Maar bent u beperkt in uw mobiliteit? De provincie werkte toegankelijke fietsroutes uit in de Antwerpse Kempen en het Scheldeland onder de naam 'Iedereen fietst!'. U kan genieten van een toeristisch totaalpakket met onderweg verschillende toegankelijke cafés, restaurants en bezienswaardigheden. Want iedereen moet kunnen genieten van een leuke vakantie.
> Info: www.antwerpsekempen.be en www.scheldeland.be